Μπριγάδα: Η «ταξιαρχία» της εστίασης σηκώνει τα μανίκια
- Πληροφοριακά Στοιχεία
- Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2019 13:22
Απ’ την παραγωγή στην κατανάλωση τροφίμων μεσολαβούν πολλά. Για παράδειγμα, η βιομηχανική παραγωγή, «που είναι εντατική και εντέλει επιβαρυντική για τον άνθρωπο και το περιβάλλον», κατά πώς λέει ο executive chef στη διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος και consulting chef σε εστιατόρια και εταιρίες παραγωγής και μεταποίησης τροφίμων Νίκος Φωτιάδης. Με άλλα λόγια, αφενός, κατά το κοινώς λεγόμενο, «δεν ξέρουμε τι τρώμε» και αφετέρου η διασύνδεση του πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα των τροφίμων χάσκει εγκυμονώντας κινδύνους. Αυτό ακριβώς το κενό επιχειρεί να καλύψει η Μπριγάδα, αστική εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με μάγειρες, δημοσιογράφους γεύσης, διαιτολόγους, τεχνολόγους τροφίμων, ειδικούς