Υγεία-Διατροφή

Αλλαγή της ώρας: Πόσο μας επηρεάζει;

Περισσότερα...

 

Η αλλαγή της ώρας οριοθετήθηκε στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο για εξοικονόμηση ενέργειας, ενώ η Ε.Ε. για πρώτη φορά ενοποίησε τις ρυθμίσεις της καλοκαιρινής ώρας το 1980. Σχεδόν τέσσερις δεκαετίες μετά η αλλαγή... αλλάζει, για την ακρίβεια καταργείται. Θα συμβεί και κάτι με τον ύπνο μας; Τι θα έπρεπε πραγματικά να μας ανησυχεί;

Κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου η Γερμανία και λίγο μετά το Ηνωμένο Βασίλειο εφάρμοσαν για πρώτη φορά τη θερινή ώρα, μέτρο που υιοθετήθηκε δοκιμαστικά για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 1932.

Όπως μεταδίδει το Sputnik Ελλάδας, στα μέσα της δεκαετίας του ’70, λίγο μετά την ενεργειακή κρίση που έπληξε την Ευρώπη, το μέτρο εφαρμόζεται υποχρεωτικά από όλα

Περισσότερα...

Έρευνα: Νέοι νευρώνες αναπτύσσονται στον ανθρώπινο εγκέφαλο έως τα βαθιά γεράματα

Περισσότερα...

 

Νέα ισπανική επιστημονική έρευνα του Τμήματος Μοριακής Βιολογίας του Αυτόνομου Πανεπιστημίου της Μαδρίτης, σύμφωνα με δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό «Nature Medicine» και ύστερα από ανάλυση δειγμάτων εγκεφαλικών ιστών από 58 ανθρώπους, υποστηρίζει πως νέα εγκεφαλικά κύτταρα (νευρώνες) αναπτύσσονται έως την ένατη δεκαετία της ζωής ενός ανθρώπου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο ανθρώπινος εγκέφαλος δεν το βάζει κάτω

Περισσότερα...

Μεσογειακή διατροφή: Tο φάρμακο για την κατάθλιψη

Περισσότερα...

 

Η καθημερινή λήψη διατροφικών συμπληρωμάτων δεν βοηθά στην πρόληψη της εμφάνισης της κατάθλιψης, αποκαλύπτει μια νέα ευρωπαϊκή επιστημονική έρευνα, η μεγαλύτερη και πιο ολοκληρωμένη του είδους της μέχρι σήμερα. Αντίθετα, η βελτίωση της διατροφής, ιδίως όταν είναι μεσογειακή, μπορεί να βοηθήσει πιο αποτελεσματικά, σύμφωνα με τους επιστήμονες.

Οι ερευνητές με επικεφαλής την καθηγήτρια Μαρτζολάιν Βίσερ του Ελεύθερου Πανεπιστημίου του

Περισσότερα...

Είμαστε έφηβοι μέχρι και τα τριάντα;

Περισσότερα...

 

Η ενηλικίωση συνεχίζεται και μετά τα 18 χρόνια του ανθρώπου, υποστηρίζει νέα επιστημονική έρευνα, καθώς παρά τα νομικά και κοινωνικά στεγανά Βρετανοί ειδικοί θεωρούν πως πραγματικά ενηλικιωνόμαστε κάποια στιγμή στη διάρκεια της τρίτης δεκαετίας της ζωής μας. Η έρευνα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, δείχνει πως δεν υπάρχει σαφές βιολογικό όριο ανάμεσα στην εφηβεία και την ενηλικίωση και πως οι άνθρωποι ενηλικιώνονται σε μια σταδιακή εξελικτική διαδικασία που διαρκεί αρκετά μετά την ηλικία των

Περισσότερα...

Χοληστερίνη: Το αυγό είναι ο «ένοχος»

Περισσότερα...

 

Οι πολλές ομελέτες μάλλον δεν είναι καλή ιδέα, καθώς νέα επιστημονική έρευνα κατέληξε στη διαπίστωση ότι η τακτική κατανάλωση αυγών αυξάνει τη χοληστερίνη, τον κίνδυνο για καρδιαγγειακή νόσο και κατά συνέπεια για πρόωρο θάνατο. Οι άνθρωποι που καταναλώνουν τρία έως τέσσερα αυγά την εβδομάδα διατρέχουν 6% μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης καρδιοπάθειας και έχουν 8% μεγαλύτερη πιθανότητα να πεθάνουν πρόωρα σε σχέση με όσους δεν τρώνε καθόλου αυγά. Ο «ένοχος» φαίνεται πως είναι η χοληστερίνη

Περισσότερα...