Υγεία-Διατροφή

8 επικίνδυνα τρόφιμα που υπάρχουν στην καθημερινότητά μας

Περισσότερα...

 

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής, ο συνδυασμός δηλαδή της κακής διατροφής και της έλλειψης φυσικής δραστηριότητας, μπορεί να σας οδηγήσει στην πρόσληψη βάρους και ενδεχομένως και σε διάφορα προβλήματα υγείας.

Τώρα μπαίνει το εξής ερώτημα: Πέρα από την φυσική άσκηση, υπάρχουν εύκολοι τρόποι για να βελτιώσετε και να προσέξετε τη διατροφή σας κατά τη διάρκεια της ημέρας; Ασφαλώς και υπάρχουν, αρκεί να περιορίσετε έστω και λίγο, τα 8 τρόφιμα που ακολουθούν από την καθημερινότητά σας.

  • Το αλάτι: Το οποίο βρίσκεται κρυμμένο σε πολλά τρόφιμα και τις περισσότερες φορές ευθύνεται για την αύξηση της αρτηριακής πίεσης.

Περισσότερα...

Προσκόλληση και Άγχος Αποχωρισμού των παιδιών. Τι πρέπει να γνωρίζουμε;

Περισσότερα...

 

Τα βρέφη έχουν ανάγκη την φροντίδα των ενηλίκων. Όταν γεννιούνται είναι εντελώς ανήμπορα να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες και χωρίς την παρουσία ενηλίκων γύρω τους είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα επιβιώσουν. Πέρα όμως από την κάλυψη των βασικών για την σωματική τους επιβίωση αναγκών, είναι σημαντικό να λαμβάνουν επίσης συναισθηματική φροντίδα, η οποία είναι ουσιώδους σημασίας για την ψυχική τους υγεία αλλά και την εξέλιξη τους ως άτομα.

Η διαδικασία ανάπτυξης του δεσμού (attachment)

Κατά κανόνα, την κάλυψη όλων των παραπάνω αναγκών αναλαμβάνουν οι γονείς και ιδιαίτερα η μητέρα, με την οποία το βρέφος

Περισσότερα...

Οι ψυχολογικές παγίδες στη διαχείριση βάρους

Περισσότερα...

 

Είναι πολύ πιθανόν να έχεις κουραστεί με τις διαρκείς προσπάθειες να χάσεις βάρος και είναι πολύ πιθανόν να έχεις ζηλέψει την «τύχη» που έχουν άλλοι άνθρωποι να τρώνε και να μην παχαίνουν. Πιθανόν λοιπόν να υπάρχουν διαφορές ανάμεσα σε σένα και στους ανθρώπους που διατηρούν το βάρος τους σε φυσιολογικά επίπεδα χωρίς ιδιαίτερο κόπο, αλλά μάλλον διαφέρεις για άλλους λόγους…

  • Τι είναι τελικά η πείνα; Οι αδύνατοι άνθρωποι (ναι, αυτοί που νομίζεις ότι έχουν χάρισμα) μπορούν να ξεχωρίσουν πότε πραγματικά το στομάχι τους είναι άδειο και άρα πεινάνε και πότε απλώς επιθυμούν να φάνε. Άρα το λάθος εδώ είναι να βαφτίζεται κάθε επιθυμία ή ανάγκη ως πείνα. Στόχος λοιπόν είναι να αρχίσεις να

Περισσότερα...

Υγιεινά σνακ για... «ώρα ανάγκης» στον χώρο εργασίας

Περισσότερα...

 

Στους ταχείς ρυθμούς της σημερινής εποχής, είναι δύσκολο να διατηρηθεί ένα υγιές μοντέλο διατροφής, ωστόσο πάντα μπορείτε να βρείτε εύκολες λύσεις που να ταιριάζουν στις γευστικές σας προτιμήσεις.

Στο γραφείο σας (στο συρτάρι ή στο ψυγείο) μπορείτε να έχετε πάντα διάφορα υγιεινά σνακ, για να κάνετε τις σωστές επιλογές όταν θέλετε να «τσιμπήσετε» κάτι.

Μπορείτε λοιπόν να στραφείτε σε κάποιες ιδέες που θα σας προτείνουμε για ένα υγιεινό σνακ, αντί να οδηγηθείτε σε φαγητά ταχείας παρασκευής ή άλλα ανθυγιεινά σνακ.

Πάρτε λοιπόν χαρτί και στυλό και ξεκινάμε:

  • Αποξηραμένα φρούτα

Περισσότερα...

ΠΟΥ: Υπάρχει σύνδεση μεταξύ των φαρμακευτικών εταιρειών που παρασκευάζουν σιρόπια για το βήχα με τους θανάτους παιδιών;

Περισσότερα...

 

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ερευνά αν υπάρχει σύνδεση μεταξύ των φαρμακευτικών εταιρειών, τα αντιβηχικά σιρόπια των οποίων φέρονται να ευθύνονται για τον θάνατο περισσότερων από 300 παιδιών σε τρεις χώρες, όπως δήλωσε πρόσωπο που έχει γνώση της υπόθεσης στο Reuters.

Επικαλούμενος «απαράδεκτα επίπεδα» τοξινών στα σκευάσματα που συνδέονται με τους θανάτους παιδιών, ο ΠΟΥ ζητεί περισσότερες πληροφορίες για τις πρώτες ύλες που χρησιμοποιούν έξι φαρμακευτικές εταιρείες στην Ινδία και την Ινδονησία για την παραγωγή τους, όπως και για το αν οι εταιρείες αγόρασαν τις πρώτες ύλες αυτές από τους ίδιους παρόχους.

Τον Ιούλιο του 2022 αναφέρθηκαν για πρώτη φορά θάνατοι παιδιών από

Περισσότερα...

Εσύ τολμάς να κοιτάξεις τον εαυτό σου στον καθρέφτη;

Περισσότερα...

 

Κάποτε ρώτησαν το γνωστό φιλόσοφο Θαλή τον Μιλήσιο «τι είναι δύσκολο;» και αυτός απάντησε ότι «δύσκολο είναι το να γνωρίσεις τον εαυτό σου». Αυτογνωσία λοιπόν… Με μια πρώτη ματιά θα λέγαμε ότι είναι εύκολο πράγμα. Αυτονόητο ίσως. Είναι όμως πράγματι τόσο απλό;

Ζούμε σε μία εποχή όπου είμαστε τόσο απορροφημένοι από εξωτερικούς παράγοντες, που έχουμε ξεχάσει ποιοι πραγματικά είμαστε. Έχουμε αποκοπεί από τον εσωτερικό μας κόσμο και είμαστε εξαρτημένοι από την εικόνα που δείχνουμε προς τα έξω.

Χρησιμοποιούμε φίλτρα στις φωτογραφίες, ανεβάζουμε stories που δείχνουν μία υπέροχη αλλά ψεύτικη ζωή, φοράμε μοδάτα ρούχα για να αρέσουμε, κάνουμε πράγματα που δεν θέλουμε για να

Περισσότερα...