Υγεία-Διατροφή

Μπορώ να τα κάνω όλα!

Περισσότερα...

 

«Δεν έχω ανάγκη κανέναν! Θέλω την ανεξαρτησία μου! Μπορώ να τα καταφέρω μόνος, χωρίς να έχω πάνω από το κεφάλι μου κανέναν. Δεν μπορώ τις δεσμεύσεις! Ας κοιτάξει ο καθένας τον εαυτό του. Με νοιάζει να είμαι εγώ καλά!»

…Και η λίστα τέτοιων δηλώσεων μπορεί να πάρει μεγάλη έκταση. Και πολλοί θα θαυμάσουν αυτή τη λίστα, άλλοι θα τη ζηλέψουν, άλλοι θα αναρωτηθούν τι έκαναν λάθος και δεν μπορούν να τα κάνουν όλα μόνοι. Και πολλοί λίγοι θα στενοχωρηθούν γι αυτές τις δηλώσεις, πολλοί λίγοι θα προσπαθήσουν να κατανοήσουν πώς δημιουργήθηκαν και ελάχιστοι τελικά θα βοηθήσουν. Διότι ζούμε σε μια κοινωνία του «τα κάνω όλα και συμφέρω», του «είσαι θαυμαστός αν δεν έχεις ανάγκη κανέναν», του «η ευαλωτότητα είναι ανικανότητα» και του «η ανάγκη

Περισσότερα...

Παππούδες εν δράσει: Ο ρόλος τους στην ανατροφή των παιδιών

Περισσότερα...

 

Ο ρόλος του παππού και της γιαγιάς μέσα στην οικογένεια είναι πολύ σημαντικός. Ιδιαίτερα τις τελευταίες δεκαετίες, όπου η μητέρα τείνει να εργάζεται και να περνάει αρκετές ώρες εκτός σπιτιού, η παροχή βοήθειας ως προς την ανατροφή των παιδιών από τον παππού και την γιαγιά είναι επιβεβλημένη. Αν προσθέσουμε σε αυτή την εξίσωση και το θέμα της οικονομικής κρίσης, η οποία περιορίζει ακόμα περισσότερο τις εναλλακτικές επιλογές, τότε καταλαβαίνουμε ότι η παρουσία των παππούδων μέσα στην

Περισσότερα...

Ζήσε τη στιγμή!

Περισσότερα...

 

Η έννοια της Ενσυνειδητότητας

Η ζωή περνά χωρίς εμείς να το συνειδητοποιούμε. Στο μυαλό μας πάντα υπάρχουν σκέψεις, ιδέες, προβλήματα, προβολές, γεγονότα. Δεν παίρνουμε το χρόνο να παρατηρήσουμε τη στιγμή, το τώρα. Να αισθανθούμε τον κόσμο μας με όλες μας τις αισθήσεις.

Μπροστά από ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα μπορεί απλά να σκεφτόμαστε τι θα κάνουμε την επόμενη μέρα. Κατά τη διάρκεια ενός περιπάτου, όπου υπάρχουν γύρω μας αμέτρητες

Περισσότερα...

Μειώστε εύκολα και έξυπνα θερμίδες από το καθημερινό σας πιάτο

Περισσότερα...

 

Όταν έχετε αποφασίσει ότι θέλετε να μειώσετε το σωματικό σας βάρος, αφιερώστε λίγο από τον χρόνο σας για να σκεφτείτε τα μικρά καθημερινά λάθη που τυχόν κάνετε, καθώς και γενικά τις διατροφικές σας συνήθειες.

Μπορείτε να εξοικονομήσετε τις έξτρα θερμίδες από το καθημερινό σας διαιτολόγιο, ανάλογα με το είδος του τροφίμου που θα επιλέξετε να μαγειρέψετε ή να παραγγείλετε.

Όσον αφορά τα fast food, αποφύγετε επιλογές που προσφέρονται

Περισσότερα...

Παιδική επιθετικότητα | Πώς μπορούμε να την κατανοήσουμε;

Περισσότερα...

 

Υπάρχουν ορισμένες εκδηλώσεις στη συμπεριφορά ενός παιδιού, οι οποίες εμποδίζουν τις διαπροσωπικές του σχέσεις, την προσαρμογή του στο κοινωνικό περιβάλλον και κάνουν τόσο το ίδιο όσο και τους γύρω του να υποφέρουν. Μια από αυτές τις εκδηλώσεις είναι η επιθετικότητα. Είναι δύσκολος ο ορισμός της επιθετικότητας. Στο κεντρικό της νόημα, αναφέρεται σε βίαιες πράξεις, οι οποίες έχουν στόχο να προκαλέσουν σωματικό ή ψυχικό πόνο σε κάποιον άλλο ή και στο ίδιο το άτομο.

Περισσότερα...