Υγεία-Διατροφή

Την Παρασκευή 30 Ιουλίου ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό κατά της Covid-19, των παιδιών άνω των 12 ετών.

Περισσότερα...

Την Παρασκευή 30 Ιουλίου, ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό κατά της Covid-19 των παιδιών άνω των 12 ετών, ανέφερε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά την ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τη νόσο Covid-19.

Εξήγησε, ότι το ραντεβού για τον εμβολιασμό των παιδιών θα μπορεί να γίνεται από την πλατφόρμα emvolio.gov.gr με κωδικούς taxisnet και το ραντεβού θα μπορεί να το κλείσει οποιοσδήποτε από τους γονείς που ανήκει στην ίδια οικογενειακή μερίδα με το παιδί.

Επίσης, το ραντεβού του παιδιού θα μπορεί να κλειστεί στα ΚΕΠ ή στα φαρμακεία με τον γονέα να προσκομίζει τα ταυτοποιητικά στοιχεία, τα δικά του και του

Περισσότερα...

Ενδοοικογενειακή μετάδοση SARS-CoV-2 από παιδιά και εφήβους

Περισσότερα...

 

Σε πρόσφατη μελέτη με τίτλο «Ενδοοικογενειακή μετάδοση SARS-CoV-2 από παιδιά και εφήβους», η οποία δημοσιεύεται στο περιοδικό New England of Medicine, αναφέρονται τα χαρακτηριστικά της ενδοοικογενειακής μετάδοσης του SARS-CoV-2. H βιβλιογραφία ανασκοπείται από τους καθηγητές της Ιατρικής του ΕΚΠΑ, Δημήτριο Παρασκευή (αναπληρωτής καθηγητής Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής) και Θάνο Δημόπουλο (πρύτανης ΕΚΠΑ).

Η λοίμωξη με

Περισσότερα...

2ο Συνέδριο Φαρμακοποιών Περιφέρειας Πελοποννήσου

Περισσότερα...

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Μεσσηνίας, με συνδιοργάνωση των Φαρμακευτικών Συλλόγων Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας και Λακωνίας, διοργανώνουν το 2ο Συνέδριο Φαρμακοποιών Περιφέρειας Πελοποννήσου, που θα διεξαχθείστις 25 και 26 Σεπτεμβρίου 2021 στο ξενοδοχείο Elite City Resort στην Καλαμάτα. Η διοργάνωση του συνεδρίου έχει ανατεθεί στη Χαραμή Α.Ε. (PCO) και θα διεξαχθεί με έγκριση των ΕΟΦ και ΣΦΕΕ.

Το Σάββατο

Περισσότερα...

Covid 19: Εμβόλια εναντίον Δέλτα και άλλων παραλλαγών του κορονοϊού

Περισσότερα...


Περίπου 15 μήνες μετά το ξεκίνημά της η πανδημία Covid-19 συνεχίζει να αναζωπυρώνεται εκεί που οι υγειονομικές Αρχές νόμιζαν ότι ξεμπέρδεψαν λίγο-πολύ μαζί της. Η αιτία είναι οι αναδυόμενες συνεχώς νέες μεταλλάξεις και παραλλαγές του κορονοϊού. Η σύγκρουση ανάμεσα στα εμβόλια και στα πιο μεταδοτικά στελέχη του κορονοϊού SARS-CoV-2 θα καθορίσει τι θα συμβεί μέσα στους επόμενους μήνες σε όλο τον κόσμο – και στην Ελλάδα.

Το διεθνούς κύρους

Περισσότερα...

Αυτοί είναι οι «χρυσοί» κανόνες που μπορούμε να ακολουθούμε για να κοιμόμαστε καλύτερα

Περισσότερα...

Η καλή ποιότητα του ύπνου είναι σημαντική και υπάρχουν ορισμένες συμβουλές που μπορούμε να ακολουθήσουμε για να κοιμόμαστε ευκολότερα και καλύτερα.

Ιδιαίτερα οι χρόνιες διαταραχές ύπνου μπορούν να επηρεάσουν την απόδοση, τη συγκέντρωση και τις αντιδράσεις, καθώς και τη γενική ευεξία, όπως ισχυρίζονται οι ειδικοί.

Οι συμβουλές που ακολουθούν ωστόσο δεν υποκαθιστούν επ' ουδενί τυχόν οδηγίες από ειδικούς επί του θέματος και

Περισσότερα...