Υγεία-Διατροφή

Ηπατίτιδα άγνωστης προέλευσης: Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας καταμετρά 348 κρούσματα

Περισσότερα...
 
 
 
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι έχει καταγράψει 348 πιθανά κρούσματα ηπατίτιδας άγνωστης προέλευσης και ότι κάνει την υπόθεση εργασίας πως η μυστηριώδης ασθένεια, η οποία πλήττει κυρίως τα παιδιά, οφείλεται σε κάποιον αδενοϊό.

Κατά τον ΠΟΥ, κρούσματα ηπατίτιδας που μέχρι στιγμής δεν έχουν εξήγηση έχουν καταγραφεί σε 20 χώρες. Συνολικά 70 ύποπτα κρούσματα, που έχουν αναφερθεί από 13 χώρες, εκκρεμεί να επιβεβαιωθούν με εργαστηριακές εξετάσεις.

Περισσότερα...

Ένα νούμερο κάτω σε τρεις ημέρες μόνο!

Περισσότερα...

 

Βρισκόμαστε έναν μήνα πριν από την καλοκαιρινή σεζόν και δεν έχουμε προλάβει να χάσουμε τα κιλά που πήραμε λόγω των πασχαλινών εορτών.

Έπειτα από τρεις ημέρες θα έχετε χάσει βάρος, αλλά το μεγαλύτερο μέρος θα είναι κατακράτηση νερού. Για να χάσετε σημαντικές ποσότητες λίπους, πρέπει να ακολουθήσετε ένα ισορροπημένο διατροφικό πρόγραμμα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Τώρα λοιπόν ήρθε η ώρα να ξεκινήσετε σωστά!

Περισσότερα...

Τονώστε την αυτοπεποίθησή σας! της Έλενας Κούτση

Περισσότερα...

 

Αυτοπεποίθηση σημαίνει να μπορούμε να είμαστε σε επαφή με τον κόσμο μας και το ταλέντο μας, να πιστεύουμε στον εαυτό μας, να έχουμε εμπιστοσύνη στις ικανότητές μας και επίγνωση των πραγματικών μας ορίων.

Οι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση βιώνουν με πληρότητα την καθημερινότητά τους, έχουν τη δυνατότητα να θέτουν στόχους και να τους πραγματοποιούν, είναι σε θέση να αντιμετωπίζουν με αισιοδοξία τα εμπόδια που συναντάνε στον δρόμο τους και γνωρίζουν τις αδυναμίες και τα αρνητικά τους σημεία

Περισσότερα...

Αποβολές: αίτια, σημάδια και αντιμετώπιση

Περισσότερα...

Η αποβολή ή η αυτόματη έκτρωση είναι μια δυσάρεστη και τραυματική εμπειρία που δυστυχώς βιώνει 1 στις 4 γυναίκες. Αποτελεί μία από τις καθημερινές αγωνίες της εγκύου, ειδικότερα το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης που είναι και πιο συχνές, αναφέρει η Μαιευτήρας – Γυναικολόγος και Επιμελήτρια Α’ Κλινικής Μαστού ΜΗΤΕΡΑ, κα Βαρνάβα Παναγιώτα.

Ως “ Αποβολή ή αυτόματη έκτρωση” επιστημονικώς ορίζεται η απώλεια της εγκυμοσύνης τις πρώτες 24

Περισσότερα...

4 tips για να έχουμε περισσότερη ενέργεια, της Έλενας Κούτση

Περισσότερα...

 

 

«Η αγάπη είναι μια ενέργεια που υπάρχει από μόνη της. Είναι η δική της αξία!»

Thornton Wilder

Τι είναι ενέργεια

Ο όρος ενέργεια χρησιμοποιείται ευρέως σε διάφορους τομείς της ζωής μας και μπορεί να έχει πολλές έννοιες που της αποδίδονται.

Στην επιστήμη η ενέργεια είναι μια έννοια που σχετίζεται με την ικανότητα της ύλης να εκτελεί έργο ως αποτέλεσμα της κίνησής της ή της θέσης της σε σχέση με τις δυνάμεις που δρουν πάνω της.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...

  1. Αυξημένος ο κίνδυνος για κατάθλιψη, στρες και αϋπνία μετά από σοβαρή νόσηση με covid-19
  2. Πέντε πράγματα που μπορείς να κάνεις για να είσαι πιο υγιής, της Έλενας Κούτση
  3. Χορήγηση όλων των φαρμάκων με ιατρική συνταγή
  4. Νέο “επαναστατικό” τεστ, υπό ανάπτυξη, θα ανιχνεύει ταυτόχρονα πολλούς γυναικολογικούς καρκίνους
  5. Οι περισσότεροι ασθενείς με COVID-19 που χρειάστηκαν νοσηλεία σε ΜΕΘ παρουσιάζουν διαταραχές μετά από έναν χρόνο
  6. Η τρίτη δόση εμβολίου παρέχει αποτελεσματική προστασία έναντι της Όμικρον, επιβεβαιώνει βρετανική έρευνα με ελληνική συμμετοχή
  7. Ο θηλασμός μειώνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου ή εγκεφαλικού στις γυναίκες
  8. Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα δεν βοηθούν ιδιαίτερα τους καπνιστές να κόψουν το παραδοσιακό τσιγάρο
  9. Η μακρόχρονη έκθεση στη ρύπανση του αέρα και στον θόρυβο των οχημάτων αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακής ανεπάρκειας
  10. Η γρίπη θα επανέλθει δριμύτερη φέτος λόγω χαλάρωσης των μέτρων προφύλαξης κατά του κορωνοϊού, φοβούνται οι επιστήμονες