Υγεία-Διατροφή

Αυτές είναι οι τρεις ομάδες ανθρώπων που χτυπήθηκαν ψυχολογικά από τον κορονοϊό

Περισσότερα...

 

Μεγάλες επιπτώσεις στην ψυχική υγεία των ανθρώπων προκαλεί η πανδημία του κορονοϊού. Η καραντίνα, τα μέτρα επί μέτρων, οι απαγορεύσεις και το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown έχουν «τραυματίσει» σημαντικά πολλούς ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και τους υγειονομικούς.

Οι τρεις ομάδες

Σύμφωνα με την ψυχολόγο υγείας και καθηγήτρια της Ιατρικής σχολής του ΑΠΘ Εύχαρις Παναγοπούλου, ο κορονοϊός έχει επηρεάσει ψυχικά κυρίως τρεις ομάδες ανθρώπων: «τα παιδιά, τα ζευγάρια και τους ηλικιωμένους».

«Τα παιδιά φορτώθηκαν το ότι είναι κινητές βόμβες για τη γιαγιά και τον παππού, κάτι που λεγόταν τον πρώτο καιρό της πανδημίας, και παρότι στη

Περισσότερα...

ΕΚΠΑ: Η επαναμόλυνση με SARS-CoV-2 μας υπενθυμίζει πόσα δεν γνωρίζουμε για τον νέο κορονοϊό

Περισσότερα...

Ένα περιστατικό επαναμόλυνσης με SARS-CoV-2 στις ΗΠΑ δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο επιστημονικό περιοδικό «The Lancet Infectious Diseases». Ένας 25χρονος βρέθηκε θετικός στον Covid-19 για δεύτερη φορά σε διάστημα μόλις δύο μηνών. Πρόκειται για το πέμπτο περιστατικό που έχει ανακοινωθεί και αφορά επαναλοίμωξη με τον νέο κορονοϊό, έπειτα από αντίστοιχες ανακοινώσεις στο Χονγκ Κονγκ, στο Βέλγιο, στον Ισημερινό και στην Ολλανδία.

H βιβλιογραφία

Περισσότερα...

Κορονοϊός: Τα επτά λάθη στη χρήση της μάσκας

Περισσότερα...

 

 

Το υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΔΥ επισημαίνουν για άλλη μία φορά τον ενδεδειγμένο τρόπο να φοράμε αλλά και να αφαιρούμε τη μάσκα, που αυτή τη στιγμή θεωρείται ένα από τα βασικά εργαλεία για την αποτροπή διασποράς του κορονοϊού, και εξέδωσαν οδηγίες για τη σωστή χρήση και τα συνήθη λάθη που τείνουν να κάνουν οι πολίτες.

Περισσότερα...

Ο κίνδυνος που υπάρχει, σύμφωνα με έρευνα, όταν πίνετε καφέ με το που ξυπνάτε

Περισσότερα...

 

Μπορεί ο καφές να είναι αγαπημένη πρωινή συνήθεια για πολλούς αλλά ίσως να κρύβει και κίνδυνο, σύμφωνα με νέα επιστημονική μελέτη, η οποία δημοσιεύθηκε στο «British Journal of Nutrition».

Η κατανάλωση καφέ πριν από άλλα τρόφιμα μπορεί να προκαλέσει ασταθές σάκχαρο στο αίμα σας. Οι επιστήμονες που συμμετείχαν στη μελέτη κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα αφού επέλεξαν 29 υγιείς άνδρες και γυναίκες για πειράματα. 

Στο

Περισσότερα...

Γιατί φέτος είναι πιο αναγκαίο το αντιγριπικό εμβόλιο για τις ευπαθείς ομάδες

Περισσότερα...

 

Ο αποτελεσματικότερος τρόπος πρόληψης είναι ο εμβολιασμός με το αντιγριπικό εμβόλιο, το οποίο, όταν χορηγηθεί σωστά και έγκαιρα, προφυλάσσει από τη μετάδοση του ιού της γρίπης, συμβάλλει στην προστασία από τις σοβαρές επιπλοκές της και κατ’ επέκταση στη μείωση απουσιών από την εργασία, το σχολείο και κάθε άλλη κοινωνική εκδήλωση, αναφέρει η εγκύκλιος του υπουργείου Υγείας που αφορά στον φετινό αντιγριπικό εμβολιασμό και εστάλη σε όλους τους αρμόδιους φορείς.

Περισσότερα...