Υγεία-Διατροφή

Πολλαπλά τα οφέλη του έρωτα στη σωματική και ψυχική υγεία

Περισσότερα...

 

Ασπίδα απέναντι στο καθημερινό άγχος και την κατάθλιψη αποτελεί η δύναμη του έρωτα, ακριβώς όπως τα άλλα βασικά αγαθά για τη σωματική και ψυχική υγεία μας, το νερό, η διατροφή ή η συστηματική άσκηση, σύμφωνα με πλήθος μελέτες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας κατά καιρούς. Και η σημερινή γιορτή του αγίου Βαλεντίνου ναι μεν είναι μια εμπορικότατη περίσταση, όμως δεν παύει να δίνει μια θαυμάσια ευκαιρία τόσο να δείξετε στον άνθρωπό σας τα αισθήματά σας όσο και να προχωρήσετε σε μια ενδοσκόπηση για τη σχέση σας.

Μια όμορφη και ουσιαστική σχέση ή ένας επιτυχημένος γάμος συμβάλλει στην πρόληψη των εμφραγμάτων και των εγκεφαλικών, σύμφωνα με όσα δήλωσε η χειρουργός

Περισσότερα...

Όταν ο εγκέφαλός μας αλλάζει τη ζωή μας

Περισσότερα...

Πολλές φορές η δυνατότητα να υιοθετήσουμε έναν τρόπο διατροφής που θα ωφελήσει την υγεία μας μπορεί να μας φαίνεται δύσκολη και πολύπλοκη εάν έχουμε εκπαιδευτεί να τρώμε οτιδήποτε πρόχειρο και ανθυγιεινό. Τι είναι αυτό που μας εμποδίζει όμως; Και πώς αντιμετωπίζεται; Μπορούμε, τελικά, να αλλάξουμε τις συνήθειές μας;

Όλοι οι άνθρωποι αποτελούμαστε από τα ίδια υλικά. Όλοι θέλουμε να κάνουμε κάτι καλύτερο για τον εαυτό μας και να ζήσουμε καλύτερα. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν εκπαιδευτεί να ζουν με κάποιο τρόπο και άλλοι με κάποιο άλλο τρόπο. Αυτό δείχνει τη διαφορετικότητα και την έκταση που έχει ο εγκέφαλός μας να κάνει πράγματα.

Επειδή ο εγκέφαλος αποτελείται από τα ίδια υλικά σε κάθε

Περισσότερα...

Πρωινό γεύμα: Συμβάλλει ή όχι στην απώλεια κιλών;

Περισσότερα...

 

Σύμφωνα με μια νέα αυστραλιανή επιστημονική έρευνα, αναιρούνται όσα μέχρι τώρα πιστεύαμε για τον έλεγχο του σταθερού σωματικού βάρους με τη λήψη του πρωινού μας γεύματος. Για την ακρίβεια, η μελέτη θεωρεί πως το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας όχι μόνο δεν βοηθά στην απώλεια κιλών, αλλά και η αποφυγή του δεν παίζει ρόλο στην αύξηση του βάρους.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Μόνας της Μελβούρνης, με επικεφαλής τη Φλάβια Τσικουτίνι του Τμήματος Επιδημιολογίας της Σχολής Δημόσιας Υγείας & Προληπτικής Ιατρικής, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό «British Medical Journal» («BMJ»), αξιολόγησαν 13 τυχαίες και ελεγχόμενες κλινικές δοκιμές, κυρίως από τις ΗΠΑ και τη Βρετανία, που κάλυπταν τις

Περισσότερα...

Πόσο υγιεινό είναι ένα τρόφιμο που προωθείται ως τέτοιο;

Περισσότερα...

 

Με τον σημερινό τρόπο ζωής και την ανάπτυξη της βιομηχανίας και της τεχνολογίας, ο όρος «φυσικό» επιζητείται σαν κάτι σπάνιο, με το οποίο σε άλλες εποχές δεν χρειαζόταν να ασχοληθεί κανείς. Και έχουμε φτάσει να αναζητούμε φυσικές τροφές σαν χρυσοθήρες.

Οι βιομηχανίες τροφίμων, ύστερα από μια μακρά περίοδο παραγωγής εύκολων και πολύ επεξεργασμένων φθηνών τροφών, έχοντας εκπαιδεύσει τους καταναλωτές τους να τρώνε με αυτό τον τρόπο, μυρίστηκαν την τρέχουσα ανάγκη της εποχής και κυκλοφόρησαν προϊόντα που φαίνονται και ονομάζονται «υγιεινά», βάζοντάς τους αντίστοιχους βαρύγδουπους τίτλους, και έστρεψαν έτσι την προσοχή του κοινού μόνο σε αυτό το στοιχείο που η ημιμαθής αγορά αναζητεί, αφήνοντας στην άκρη όμως την υπόλοιπη σύσταση και

Περισσότερα...

Ποιοι είναι οι παράγοντες που αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου;

Περισσότερα...

Σύμφωνα με επιστημονική έρευνα του Live Science News σχετικά με τους λόγους δημιουργίας των καρκινικών κυττάρων, επιβεβαιώθηκαν παράγοντες κινδύνου πέρα από τους πολύ γνωστούς που όλοι έχουμε κατά νου. Έτσι, το κάπνισμα, η πολλή ηλιοθεραπεία, η χημική ρύπανση, το πολύ κόκκινο κρέας και οι διάφοροι ιοί είναι μερικοί μόνο από τους λόγους που θα πρέπει να μας προβληματίζουν για την πρόκληση του καρκίνου, καθώς πολύ σημαντικοί επίσης αποδεικνύονται και οι παρακάτω:

  • Το καυτό τσάι: Το τσάι έχει ποικίλα οφέλη για την υγεία, μάλιστα το πράσινο φαίνεται να έχει και αντικαρκινικές ιδιότητες. Όμως, αν κανείς το πίνει πολύ καυτό, τότε αυξάνει τον

Περισσότερα...

Ο λιγνός έχει «τυχερά» γονίδια που του δίνουν πλεονέκτημα έναντι του χονδρού

Περισσότερα...

Σύμφωνα με νέα έρευνα Βρετανών επιστημόνων σχετικά με τον έλεγχο του σωματικού βάρους, τα γενετικά «ζάρια» των ανθρώπων φαίνεται να ευνοούν περισσότερο τους λεπτούς σε σχέση με τους παχουλούς, παρ’ όλο που και οι δύο μπορεί να τρώνε τα ίδια πράγματα. Αρκετοί άνθρωποι τρώνε ελεύθερα και χωρίς περιορισμούς, επιλέγουν φαγητά με πολλές θερμίδες και κάνουν καθιστική ζωή, ωστόσο δεν παχαίνουν και αυτό, όπως επιβεβαίωσε η επιστημονική ομάδα του Κέιμπριτζ με αρχηγό τον Σαντάφ Φαρούκι, οφείλεται στο ευνοϊκό DNA τους.

Οι ερευνητές, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό γενετικής «PLoS Genetics», ανέλυσαν στοιχεία για 1.622 πολύ λεπτούς και υγιείς ανθρώπους (με δείκτη μάζας σώματος κάτω

Περισσότερα...